Om oss

Sem Karateklubb 1980 på Ringshaug skole
Sem Karateklubb 1980 i gymsalen(lærerværelse i dag) på Ringshaug skole. Sensei Frank Bruun lengst til venstre.

Tønsberg Karateklubb ble startet opp på Ringshaug barneskole i mars 1980 av Kristoffer Brodersen. Klubben het den gang Sem karateklubb, men forandret navn senere når Kommunene ble slått sammen. Vi var den første tradisjonelle karateklubben i Tønsbergområdet som trente stilarten Shotokan.

De første årene var det få utøvere med lang erfaring, men vi var heldige og fikk god hjelp fra Drammen/Oslo av bl.a. Sensei Robert Hagen 6 DAN, Sensei Unni Høiby 5 DAN og Sensei Gabor Olgyai 2 DAN.

Vi satser på å utvikle karate som en idrett for alle, men også eliteutøvere som å ønske å konkurrere på internasjonalt nivå.

Det blir lagt vekt på et godt miljø, med gjensidig respekt for hverandre. Hvert år har vi 2 graderinger, dvs. en eksamen, der elevene får muligheten til å vise sin idrettslige ferdighet både teknisk og mentalt. Ut i fra denne prøven blir de tildelt belte med farge for de ulike nivåene. Som nybegynner starter man med hvitt belte, og etter flere års trening kan en oppnå det høyeste beltet som er sort.

Vi starter nye kurs hvert halvår for barn og ungdom.

Karate er en japansk kampkunst, som i dag er godt utbredt over hele verden. Idretten kombinerer selvforsvar og konkurranse. Ordet «karate» betyr «tom hånd». Gjennom flere århundrer har karate blitt trent og videreutviklet, for å forsvare seg mot angrep i en livstruende situasjon. Karatens høyeste mål er selvutvikling. Vi har fem regler som alle er like viktige:

  • Perfeksjoner din karakter
  • Vær trofast og oppriktig
  • Vær utholdende
  • Respekter hverandre
  • Unngå vold

Disse fem reglene blir alle repetert etter hver treningsøkt. På barnepartiet forklarer vi hva dette innebærer i praksis på skolen, hjemme og i fritiden.

Frank Bruun er Tønsberg Karateklubbs initiativtager og Sensei. Med over 40 års erfaring, er han blant de best kvalifiserte innen stilarten Shotokan i Norge. Bruun er også tidligere landslagstrener.