Mobilretur kampanje

Til alle idrettslag i Norge

Nå kan ditt idrettslag være med årets mobilretur kampanje!

Norges idrettsforbund har en avtale med Telenor som gjør at idrettslag kan tjene penger på å samle inn brukte mobiltelefoner. Avtalen er et miljøtiltak og en inntektskilde for idrettslagene som deltar. Idrettslagene tjener 35 kroner per mobiltelefon de samler inn.

Påmelding mobilretur 2014 er åpen fra 5. – 7. februar.
Påmeldingslink legges ut på www.idrett.no
De 300 første idrettslagene som melder seg på får delta i kampanjen.
Siste dag for innsending av brukte mobiler 15. juni.

De brukte mobiltelefonene som samles inn blir registrert og talt opp hos Alternativ Data AS. Brukbare mobiler går til gjenbruk til velfungerende bruktmarkeder i Asia og Afrika via vår internasjonale returpartner Regenersis i Storbritannia. Mobiler som skal resirkuleres går til Stena Recycling her i Norge. Begge selskap er miljøsertifisert og har strenge rutiner for sikkerhet og håndtering av miljøfarlig avfall. I mange land bidrar tilgang til mobiltelefoni et viktig velstandsløft for både enkeltpersoner og hele samfunn. Ved å sørge for at våre brukte mobiltelefoner blir samlet inn og klargjort for gjenbruk så sørger vi for at brukte mobiltelefoner skaper nye muligheter i en annens hender.

Det er mange grunner til at du skal levere inn din gamle mobil og ikke la den bli liggende i skuffen. En brukt mobiltelefon inneholder blant annet en del metaller og mineraler det er stor knapphet på, og som kan gjøre stor nytte for seg i ny produksjon. Samtidig reduserer man behovet for utvinning av metaller og mineraler gjennom gruvedrift, som igjen har negative miljøkonsekvenser ved at trær hugges og mye energi benyttes i selve utvinningen.

En mobiltelefon inneholder også kjemikalier som kan være skadelig for miljøet dersom den gamle mobiltelefon ikke blir forsvarlig håndtert når den kastes. Det verste man kan gjøre er å kaste mobiltelefonen i søppelbøtta. Det fører til at miljøgifter i mobiltelefonen blir sluppet ut i naturen, da mobiltelefonen blir brent sammen med annet restavfall i anlegg som ikke er laget for å forbrenne elektronikk. Ved å levere mobiltelefonen til gjenvinning med Telenor, så vil alle mobiltelefonens deler bli håndtert av en miljøsertifisert returpartner som håndterer miljøskadelige kjemikalier på en forsvarlig måte.
Til påmeldingsdagen, husk å ha følgende klart:
• Idrettslagets kontonummer (ikke gruppas)
• Idrettslagets postadresse
• Antall medlemmer
• Kontaktperson for innsamlingen (med e-postadresse og mobilnummer)
• Leveringsadresse (for innsamlingsutstyret)

Les mer om miljøkampanjen brukt mobil nye muligheter på http://www.idrett.no/tema/mobilretur/Sider/mobilretur.aspx
Med vennlig hilsen
Brukt mobil nye muligheter
Norges idrettsforbund og Telenor
www.idrett.no/tema/mobilretur/Sider/mobilretur.aspx

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.